Product review: Popcornmachine (Dutch)

Al sinds het begin van het tijdperk van de film, is er één vraag die ons allemaal bezighoudt ... De vraag is: "Wat is de lekkerste movie snack?" en het antwoord is simpel: popcorn! Er zijn vele manieren om deze lekkernij klaar te maken: van een simpel pannetje tot de professionele popcornmachines, die je in de bioscoop kunt vinden. Wij mochten de popcorn machine van Gadgy uittesten en in dit artikel vertellen wij jullie, wat we ervan vonden!

Design en voorbereiding

Tijdens het uitpakken van de popcornmachine waren we meteen al onder de indruk van het simpele, maar mooie design van de machine. De machine bestaat uit 4 losse onderdelen en is heel makkelijk in elkaar te zetten. Het onderstel bevat het verwarmingselement en dit mag natuurlijk niet nat worden, maar de overige onderdelen zijn makkelijk schoon te maken met warm water en zeep (ze kunnen helaas niet in de afwasmachine). Ten eerste is er de bakplaat (met anti-aanbaklaag) met in het midden een draaiend metalen staafje, dat de maïskorrels in beweging houdt, zodat ze niet aanbranden. Dan is er de deksel/kom, die over de bakplaat geplaatst moet worden. Deze houdt niet alleen de poppende korrels tegen, maar kan later ook als kom dienen. Dan is er nog een klein zwart dekseltje, dat bovenop de deksel/kom past. Deze moet tijdens het poppen opzij gelegd worden en dient daarna als afsluiting van de deksel, waardoor je hem als kom kunt gebruiken.

Let's get popping!

De machine hoeft niet voor te verwarmen, dus is direct klaar voor gebruik. Let er bij het eerste gebruik wel op, dat de machine een beetje naar plastic kan ruiken. Dit is omdat hij nieuw is en het is dan ook het beste om de eerste portie popcorn weg te gooien. Tussen het maken van twee porties, moet, volgens de veiligheidsvoorschriften, 15 minuten gewacht worden. Houd er dus rekening mee dat het bij het eerste gebruik, iets langer duurt voordat je de film kunt starten. Je kunt per keer ongeveer 40 gram maïskorrels gebruiken. Wij gebruikten een beetje wokolie voor de smaak ,maar je kunt er ook wat suiker of zout opgooien. Als de korrels en de olie erin zitten, kun je de machine aanzetten. Het duurt niet lang voordat de eerste korrel popt en binnen een aantal minuten is de machine klaar (dat is het geval als er niet meer elke paar seconden iets popt). Je kunt de machine nu uitzetten en vervolgens het zwarte dekseltje op de doorzichtige deksel doen. Aan de zijkant van de machine zitten handvaten en zo kun je de bakplaat en de deksel van het onderstel afhalen. Let wel op, want het verwarmingselement (dat nu blootligt) is roodgloeiend. Draai de bakplaat om (van je af) en alle popcorn valt in de kom. Vervolgens kun je de bakplaat weer terugplaatsen op het onderstel en is het smullen geblazen!

Het oordeel

Bij een film hoort popcorn en dan bedoelen we natuurlijk geen magnetron popcorn. Met de popcorn maker van Gadgy is het niet moeilijk om popcorn te maken en het is snel. Binnen een paar minuten heb je een heerlijke bak popcorn! Het fijn is dat de machine (ondanks dat hij niet vaatwasserbestendig is) toch makkelijk schoon te maken is met water en zeep. Het oog wil natuurlijk ook wat en de popcorn machine ziet er dan ook flitsend uit. En het allerbelangrijkste: de popcorn was heerlijk. Natuurlijk kun je ook gewoon popcorn in een pannetje maken, maar deze manier is uiteindelijk sneller en leuker! Wil je de popcornmaker van gadgy uitproberen? Kijk dan op de website Debestekeukenmachine.nl

Write a comment

Comments: 0